Website By Brainlane
Vorige nieuwsbericht Volgende nieuwsbericht

U wenst een functie tijdelijk in te vullen omdat het desbetreffende domein kritisch is en dus niet "onbemand" mag blijven? Of uw organisatie heeft nood aan extra mankracht om, zeg maar, een veranderingsprogramma te begeleiden en uit te rollen? Of nog, u wenst een beroep te doen op specifieke ervaring of aanpak op het gebied van communicatie... Dat zijn allemaal even zo goede redenen om een Interim Communicatie Manager in te schakelen.

Nog niet overtuigd? Hieronder vindt u nog een aantal redenen waarom externe ondersteuning - of ondersteuning door externen zinvol of, in een aantal gevallen, zelfs aangewezen kan zijn:

  1. Het is nagenoeg onmogelijk om een eerlijk, niet vooringenomen, onvertekend beeld te vormen van uw business. Objectiviteit is een erg belangrijk voordeel van een interim manager: hij of zij kijkt naar uw business als een buitenstaander.
  2. Misschien is de boodschap die een interim manager brengt, niet meteen wat u had gehoopt te horen, maar wordt ze beter gehoord (ze komt  van een "onverdachte" buitenstaander) of kan de vinger op de wonde worden gelegd. Die boodschap is vaak een onderdeel van het proces dat moet leiden tot verandering, tot groei. Diplomatie is daarbij uiteraard noodzakelijk, net als eerlijkheid.
  3. Een interim communicatie manager kan terugvallen op een ruime ervaring in verschillende sectoren, met PR- of communicatieadviesbureaus, zoals langs de zijde van de klant/opdrachtgever als langs agency-zijde. Tijdens hun carrière zijn interim managers wellicht al een keer eerder met een vergelijkbaar probleem geconfronteerd en zij staan borg voor hands-on ervaring
  4. Interim managers zijn duur... Doorgaans duurder dan iemand op de payroll, dat wel. Maar wat is de kost van een halfslachtige oplossing of het schrappen of uitstellen van dat ene project, of van de gemiste kans? Hoe lang duurt het overigens om iemand met dat specifieke profiel te vinden op de arbeidsmarkt, van selectie tot daadwerkelijke startdatum? 6 maanden? Meer? En ondertussen blijft het probleem onopgelost of is de "window of opportunity" verdwenen... Dat alles moet u dan ook mee in aanmerking nemen: interim managers zijn beschikbaar op korte termijn, focussen op een specifiek domein, op een specifieke problematiek en gaan zeer resultaatgericht te werk (vaak op korte tot zeer korte termijn).

d.com.press bvba | Streeklaan 7 | B-3060 Bertem [Belgium] | +32 (0)472 747 607 | help@dcompress.be
© d.com.press 2007