Website By Brainlane
homepage // wie zijn wij // communicatie-DNA

 

Net als de gewone vingerafdruk die sedert de jaren 1930 door politiediensten wordt gebruikt, heeft ieder individu ook een unieke DNA vingerafdruk. Maar waar de 'echte' vingerafdruk alleen op het laatste vingerkootje zit en chirurgisch kan worden gewijzigd, is het DNA voor iedere cel , voor alle weefseltypes, voor elk orgaan identiek.

De kenmerken van alle levende organismen, en dus ook van mensen, worden bepaald door informatie in het DNA dat zij van hun ouders erven. De moleculaire structuur van DNA kan worden gezien als een rits waarbij ieder tandje aan een zijde staat voor één van de vier letters (A, C, G en T) en met de tandjes aan de andere zijde van de rits vomen zij dan telkens een paar, hetzij AT of GC.

De DNA-informatie is dus de volgorde van de letters in het ritssysteem. Zo staat de sequentie ACGCT voor wat anders dan de sequentie AGTCC, net als het woord "POST" niet hetzelfde tekent als "STOP" of "SPOT" terwijl toch dezelfde letters worden gebruikt.

Levende wezens die er anders uitzien of andere kenmerken hebben, hebben ook een andere DNA-code. En hoe verschillender de wezens, hoe sterker de DNA-sequenties van elkaar verschillen.

DNA is met andere woorden de drager van alle eigenschappen en kenmerken van een wezen en gaat terug tot de absolute kern.

[Bron: Iowa State Biotechnology Information Series]

Wanneer wij over geïntegreerde communicatie praten, dan hebben wij het ook over schakels die perfect in elkaar moeten passen, over combinaties die voor iedere problematiek en omgeving specifiek zijn. 

 

 

d.com.press bvba | Streeklaan 7 | B-3060 Bertem [Belgium] | +32 (0)472 747 607 | help@dcompress.be
© d.com.press 2007